Translate

Faberge jaje - kolač od čokolade i kreme od limuna


Kao prvo svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs. 

Uskrs, kao i svaki blagdan ima svoje običaje. Vjerujem da ste tako i vi pripremali pisanice i delicije specifične baš za ovaj dan. Pinca, pletenice, kruh sa jajima, čunka pečena u kruhu....
Ja sam pak odlučila napraviti kolač u obliku jajeta. Na to me potaknula kolegica justcakegirl.com koja je na svojoj facebook stranica napravila Uskršnji izazov. Znala sam da se moram potruditi i da moja prijava mora biti posebna. Da li je, prosudite sami.



Nastavi čitati...

Torta sa bijelom čokoladom i rumom

Teško je staviti ime ove torte u samo par riječi. Napravljena je od više divnih komponenti. A svaka od njih daje tako poseban okus ovoj torti i zaista je nešto što nemožete probati svagdje.
Ovo je jedna od verzija cheesecakea koji se ne peče. No rum, bijela čokolada i kondenzirano mlijeko daju mu jednu posve novu crtu. Ljubiteljima cheesecakea svakako preporučam ovu divnu, svileno glatku, aromatičnu tortu. 
Recept sam pronašla na jednoj poljskoj stranici. Ako pratite strane blogove, bilo preko foodgawkera ili bloglovina možda ste primjetili da poljakinje rade čuda od kolača. Jedini problem je u tome da rijetko imaju prijevod, te se morate poslužiti google translateom, koji ponekad prevodi čuda :-). Stoga vam u nastavku prevodim recept, uz male savjete kako da vam torta čim bolje uspije. Originalni recept pogledajte ovdje.




 


Nastavi čitati...

Vanilija- u kojem je obliku najbolja za kolače


Vanilin šećer, vanilin ekstrakt ili sama mahuna vanilije. Koju vi najviše koristite u izradi kolača?
Jaste li ikada sami probali napraviti vanilin šećer ili ekstrakt? Ako niste pogledajte u novom članku kako to napraviti. 



Nastavi čitati...

Francuski macaronsi sa ganacheom od bijele čokolade


Ovo su makaronsi prema receptu Tee Mamut. Sa ganasheom od bije čokolade. Odabrala sam ga iz vrlo jednostavnog razloga. Tea zna kako se rade savršeni macaronsi. Mislim da se možda malo prevelika fama digla oko pripremanja ovih kolačića. Zaista ih nije teško pripremiti no proces jest delikatan i treba pripaziti na nekoliko stvari. A to su:
  • bjelanjci moraju ostajati barem 24 sata u hladnjaku
  • šećer traba skuhati na određenu temperaturu
  • macaronsi moraju odstajati 30-60 min prije pećenja (ovisno o sobnoj temp.)
  • paziti da ih se ne prepeće

Nastavi čitati...
Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka