Translate

Firentinski keksi


Pod ovim nazivom pronašla sam više vrsta keksa,  no svi imaju jedno zajedničko: orašaste plodove i suho voće.
Ovaj recept uzela sam iz jedne strane kuharice (500 cookies, biscuits and bakes, Chaterine Atkinson). Podloga za keks je savršena. Koristim je i kad trebam keks kao podlogu za šaranje royal icingom. Tijesto je izuzetno glatko i ne mijenja oblik kad se ispeće. Hrskavo je i jako ukusno. 




FIRENTINSKI KEKSI

115 g maslaca
115 g šećera
1 jaje
225 g brašna
malo pecilnog praška
nekoliko kapi ekstrakta badema (po želji)

Pomiješajte brašno i pecilni prašak. Dodajte na kockice narezani maslac te ga umrvite u tijesto dok ne dobijete smjesu popu pijeska. Možete to napraviti rukama ili mikserom na manjoj brzini. 
Jaje pomiješajte sa šećerom te dodajte bademov ekstrakt po želji. Miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte smjesi brašna te zamijesite glatko tijesto.
Tijesto valjajte na debljinu oko 2-3 mm te ih režite sa okruglim kalupom i slažite na namašćeni lim za pečenje.

175 g nasjeckanih suhih marelica
50 g orangeata (kandiranih korica naranče)
100 g nasjeskanih badema
4 žlice brašna
50 g maslaca
2 žlice meda

Maslac otopite te u njega dodajte ostale sastojke. Možete koristiti bilo koju kombinaciju suhog voća i orašastih plodova samo neka količine budu prema uputama gore (grožđice, orasi, lješnjaci...).
Stavljajte po malo smjese na svaki keksić koji ste izrezali.

Pecite na 190°C  12-14 minuta. Ohladite pa po želji ukrasite sa bijelom čokoladom. 





Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka